Sant Andreu del Terri, Rabós del Terri, Santa Llogaia del Terri i Pujals dels Pagesos

Diadiumenge 18 de gener de 2009

Hora i lloc de trobada : a les 9 del matí a la plaça de l’església de Sant Julià de Ramis.

Durada estimada de l’excursió: 4 hores

Cal dur: esmorzar

Nivell de dificultat: fàcil

Organitza: Club Excursionista Sant Julià de Ramis

Més informació als telèfons 972171615 / 972172501 o al correu anna.ribas@udg.edu

Recorregut

Aquesta vegada farem una passejada matinal per alguns dels pobles que trobem al llarg del riu Terri i que, malgrat tenir-los ben a prop de Sant Julià, moltes vegades ens són ben desconeguts.

Sortirem de la plaça de l’església de Sant Julià i enfilarem cap a la Costa Roja per fer el següent recorregut abans de retornar cap a les 14h. al punt de partida: Olivars, Sant Andreu del Terri, Rabós del Terri, Santa Llogaia del Terri i Pujals dels Pagesos.

Alguns dels elements d’interès que trobarem al llarg del camí són:

– Veïnat d’Olivars, amb les restes de l’ermita de Sant Joaquim d’Olivars.

– Església romànica de Sant Andreu del Terri, d’una nau, absis senzill i un campanar gòtic. Pont medieval rehabilitat damunt el Terri.

– Castell de Ravós del Terri El castell va ser aixecat als segles XIV i posteriors a redós de l’església. Conserva bona part de la seva estructura medieval amb quatre torres cilíndriques i murs amb merlets, que configuren una planta trapezoïdal amb un pati interior. Església romànica de Sant Cugat. Conserva encara restes de pintures murals romàniques.

– El poble de Santa Llogaia del Terri, amb la seva església parroquial de Santa Llogaia, d’origen romànic molt modificada, dedicada a santa Leocàdia (o Llogaia).

– El poble de Pujals dels Pagesos, amb la seva església romànica de Santa Maria.