RUTA DEL TER: 5a etapa

Sant Quirze de Besora - Torelló

 

DIA: diumenge 24 d’abril de 2022

SORTIDA:  8:00 h. del matí, des de la plaça de l’Ajuntament de Sant Julià de Ramis. Anirem amb bus. Preu: 12 €. Cal inscripció prèvia.

En cas de no arribar a un mínim d’inscrits (20 persones), anirem en cotxes particulars.

Arribada a Sant Julià a les 17:30 h aproximadament.

CAL DUR: Calçat per caminar, aigua, esmorzar i dinar.

INFORMACIÓ I INSCRIPCIONS (fins al dia 20 d’abril) a:  jcasamitjana60@gmail.com o anna.ribas@udg.edu.  

DISTÀNCIA: 15 Km.  

DURADA: 4 hores sense parades
           
DIFICULTAT: Mitjana

DESCRIPCIÓ DE LA ETAPA: Som al tram mitjà del riu. Des de l’inici de l’etapa ens posem al costat del protagonista, el riu Ter, que no abandonarem al llarg de tot el recorregut. Els seus quinze quilòmetres transcorren per senders i boscos realment preciosos. Passarem per alguns punts elevats des d’on gaudirem d’unes vistes excepcionals, veient el curs del riu i les giragonses que fan els seus meandres.

El Ter a Osona és un riu explotat des de fa segles, estressat industrialment per rescloses, canals i fàbriques. En veurem unes quantes. Una d’aquestes és la colònia  Borgonyà, una de les colònies tèxtils més grans i emblemàtiques del Ter, amb una marcada singularitat pel que fa a l’urbanisme, la vida social de la colònia i l’oferta de serveis als treballadors durant els anys que va estar activa. Popularment era coneguda com la colònia dels anglesos, malgrat l’origen escocès dels fundadors, els Coats, els quals es van associar posteriorment amb els catalans Fabra, conformant així la coneguda Fabra i Coats, fabricants de fil de cosir.

RUTA DEL TER: 5a etapa. Sant Quirze de Besora - Torelló