SUSPESA PER PLUJA LA SORTIDA

 

Ruta circular: Quart - El Celrè - Gavarres - Quart

 

DIA: diumenge 20 de març de 2022  

SORTIDA:  9:00 h. del matí, des de la plaça de l’Ajuntament de Sant Julià de Ramis, en cotxes particulars, i anirem fins a Quart (Pujada de l’església). Allà aparcarem (carrer Rafel Masó)

CAL DUR:  Calçat per caminar i esmorzar.  Aconsellable portar bastons per ajudar-se a les pujades i baixades.

DISTÀNCIA:  8 Km.  

DURADA: 3 - 3 1/2  hores   

DIFICULTAT: moderada    

DESNIVELL:  200 m.

DESCRIPCIÓ DE LA ETAPA: Des de l’aparcament (carrer Rafel Masó) on haurem deixat els cotxes, començarem l’itinerari passant per davant de l’església de Santa Margarida. Després ja enfilarem una de les moltes rutes que s’endinsen cap a les Gavarres. Ben aviat baixarem fins a trobar el riu Celrè  (afluent de l’Onyar), on,  malgrat la sequera actual,  encara podrem passar just per les Gorgues de Sant Pere. Tot seguit ja ens endinsarem per un camí que ens portaria fins al Castellar, però no hi arribarem. Entre el bosc típic mediterrani (pins, alzines, suros, cirerers d’arboç i brucs) i, després d’una bona pujada, ens aturarem just al davant d’una casa enrunada (Can Goi de la Muntanya). Allà també podrem acostar-nos (fins a cert punt) a una zona de bucs d’abelles de la mel. Reprendrem el camí fins a trobar la carretera asfaltada del Castellar i Montnegre.  Allà, just abans d’arribar a la granja de porcs ens aturarem per a contemplar una vista panoràmica sobre Quart, Torres de Palau,... Tot seguit esmorzarem.
De baixada, tornarem a resseguir el camí d’anada, fins a decantar-nos a l’esquerra i passarem al costat d’una altra casa abandonada (Can Coral). Ben aviat retrobarem el riu Celrè i ens aturarem al Gorg de Can Tomàs Vidal. I  tot planejant per una ruta sovint freqüentada per caminaires,  arribarem a Quart per a retornar on haurem deixats els cotxes.

SORTIDA A LES GAVARRES - RUTA CIRCULAR. Quart – El Celrè – Gavarres - Quart