DIA: diumenge 3 de febrer de 2013
HORA: 9,00h.
LLOC DE SORTIDA: Placeta de Medinyà.
CAL DUR: calçat per caminar i esmorzar.

DURADA TOTAL ESTIMADA: 2 hores d’anada i 2 hores tornada.
ARRIBADA : abans de dinar.
DIFICULTAT: molt fàcil.
DESCRIPCIÓ DE LA SORTIDA: Un any més, el CE Sant Julià de Ramis organitza una sortida a l’Aplec de Sant Mer (Sant Esteve de Guialbes).
Segons la llegenda, Sant Mer o Emeri era fill de terres franceses i va venir a Catalunya amb Carlemany per combatre els moros. Se li atribueixen diversos miracles i prodigis. Un d’ells afirma que duia un cantiret amb uns quants peixos i que cada dia en treia per donar menjar a l’exèrcit de Carlemany que assetjava Girona. Sempre n’hi havia prou i mai no s’acabaven. En una altra gesta, molt coneguda, derrota un ferotge drac que tenia el cau a l’estany de Banyoles.
Cada any se celebra un aplec en el seu honor, on hi van moltes persones de les rodalies de Sant Esteve de Guialbes. Es realitzen diversos actes (fira de productes artesanals, sardanes, missa, concursos, etc.)
Tal i com vam fer l’any passat, agafarem un dels camins més coneguts per la gent de Medinyà, el camí de Can Garsa. Aquest camí passa per davant de l’ermita de Santa Fe de les Serres per arribar finalment a Sant Mer.