DIA: diumenge, 29 de novembre de 2009.

HORA I LLOC DE SORTIDA: 8:30 h. del matí a la Plaça de la Font Picant.CAL DUR: esmorzar, aigua i un bon calçat.

DURADA ESTIMADA: 3:00 hores de caminada. Però una més amb les pauses per visitar les esglésies i ermites. En total, 9 km. de recorregut

NIVELL DE DIFICULTAT: Molt fàcil.

ARRIBADA: entre les 13:00  i les 14:00 h.

ORGANITZA: Club Excursionista Sant Julià de Ramis.

RESPONSABLE: Carme Fornells i Sala. Telèfon: 972 24 47 85

DESCRIPCIÓ DE LA SORTIDA

Sortirem amb els cotxes de cadascú fins a Llorà. Allà procurarem deixar tots els cotxes possibles i ens encabirem tots en els justos per portar-nos fins a l’església de Sant Esteve de Llémena, on deixarem els cotxes.

Després de visitar l’església, començarem a caminar per l’antic camí ral que unia els pobles de la vall. Anirem a sortir a la carretera que mena a Granollers de Rocacorba, però seguirem direcció a Sant Martí de Llémana on, després de travessar aquest riu i visitar la seva església, podríem esmorzar a la plaça del poble. Ens tornarem a posar en camí fins a l’ermita de Sant Nazari, des d’on podrem contemplar la cinglera de la Barroca i Sant Roc que ens faran companyia tot el camí. D’aquí, cap al Pla de Sant Joan, on també podrem aturar-nos a visitar l’ermita que dóna a l’indret. I després, baixada cap a Llorà, passant per les restes de l’ermita de Sant Medir.

Final de la sortida amb la visita a l’església de Llorà, on retrobarem els cotxes que hi haurem deixat que serviran perquè alguns conductors pugin a buscar els cotxes “abandonats” a Sant Esteve.   La resta del grup poden esperar-se a la plaça de l’església de Llorà, on hi ha la font dels antics rentadors.

PRINCIPALS LLOCS D’INTERÈS: Sant Esteve i Sant Martí de Llémana, Sant Nazari, Pla de Sant Joan,  Llorà i, per sobre de tot, la natura plàcida i tardoral.