DIA: diumenge 19 de juny

HORA I LLOC DE SORTIDA: 7:30 h. del matí a la Plaça de la Font Picant (Ajuntament)

CAL DUR: esmorzar, aigua, un bon calçat, gorra o barret i crema solar. Qui es vulgui quedar a dinar al paratge, pot portar-se el dinar.

DURADA ESTIMADA: 4 hores. 8,600 km.

NIVELL DE DIFICULTAT: Fàcil.

ORGANITZA: Club Excursionista Sant Julià de Ramis.

DESCRIPCIÓ DE LA SORTIDA:

El paratge natural d'interès nacional de l'Albera, és sens dubte un dels paratges més bonics alhora que desconeguts de les nostres contrades. A la riquesa biològica, encapçalada per la tortuga mediterrània (Testudo hermanni), s'hi afegeix una diversitat botànica fora de mida; amb espècies de saxífragues boreals i d'altres més pròpies de terres mediterrànies com l'estepa o les orquídees. L'aspecte paisatgístic tampoc és gens decebedor, des dels cims es pot veure tant la plana de l'Empordà, com el mar o l'imponent monestir de Sant Quirze de Colera.

A aquest monestir ens dirigirem amb els cotxes i des d'allí seguint les marques grogues del camí, enfilarem el corriol que ens portarà al Puig de la Calma. La ruta, que podria arribar fins a Coll de Banyuls, ens acostarà a una drecera per tornar al monestir fundat a finals de S. VIII. Els que vulgueu, si arribem abans de la una, el podreu visitar. El preu de l'entrada és de tres euros.