Dia : 4 de Desembre del 2011

Castell de Burriac

 

Sortida amb cotxes particulars de davant l'Ajuntament de Sant Julià de Ramis a 2/4 de 9 del matí.

Sector: Cabrera de Mar -Turó de Cirers - muntanya de Burriac

Temps de caminada: 3-4h  Previsió de descans/aturada al castell de Burriac: 30'

Camí: domina el corriol i el terreny tou de sauló; també hi ha trams de pista forestal; desnivells freqüents.

Dificultat baixa (tot i que cal anar ben calçat pels desnivells)

Cal portar: l'esmorzar i el dinar. Si fa bon temps, podrem dinar a la mateixa plaça de l'Església, i si no fos així, els amics de Cabrera ens obriran algun local de l'escola.

La sortida que hem previst planteja començar la caminada al replà de la Font Picant de Cabrera de Mar, situats als repeus de la muntanya de Burriac. Passarem a tocar la Creu de la Beia i ens enfilarem progressivament al Rocà d'en Vivó. Aquí hi trobarem les "cossoletes" o "basses" que la pluja de milers d'anys ha anat formant en sòl granític. Si et temps ho permet podrem veure una bona panoràmica d'aquest sector del Baix Maresme. De la tendra verdor de les pinedes ens endinsarem als sectors frescos i més obacs dominats per les alzines i la molsa. En aquest costat nord del rocà les vistes ens donaran a Argentona, a la serralada litoral i fins al Montseny i les serres del Corredor-Montnegre. 

El punt culminant de l'excursió serà el Castell de Burriac (401 m). A l'enrunat castell comentarem breument part de la història de les contrades, així com les vistes a la plana maresmenca. Tot baixant de Burriac, voltarem la muntanya i passarem a tocar les restes del poblat iber laietà que ocupava el vessant marítim del turó. Altre cop passant per les típiques pinedes i arribarem de nou a l'estacionament. 

David Farell i Garrigós

Fundació Burriac

Per més informació al telèfon: 972 244 785 o al correu electrònic garranyapa@gmail.com