Enllaç a l'album de la sortida:

  http://www.flickr.com/photos/cesjr/sets/72157630035109832/

 Track de la ruta :

NOVA CONVOCATÒRIA

DIA: diumenge, 3 de juny de 2012.

HORA I LLOC DE SORTIDA: 8:15 h. del matí de la Plaça de la Font Picant.

CAL DUR: esmorzar, aigua i un bon calçat.

DURADA ESTIMADA: 4 hores.

NIVELL DE DIFICULTAT: Fàcil.

ARRIBADA a Sant Julià:  17h.

DINAR OPCIONAL: a les  14h. a Can Pinxo (Sta. Coloma de Farners)

Menú: entrants (18 plats per escollir) i segons plats (19 per escollir).

Preu per persona: 16 EUR (inclou vi de la casa, aigua, pa i postres).

Cal apuntar-se prèviament al tel. 972 17 16 15 o per mail (anna.ribas@udg.edu) ABANS DEL 30 DE MAIG

 

DESCRIPCIÓ DE LA SORTIDA

 

Aquesta ruta circular d'itinerari plàcid transcorre per la depressió de La Selva i enllaça per antics camins les poblacions de Sta. Coloma, l'Esparra i Riudarenes. La varietat de terrenys combinada amb la vegetació rica i abundant fa que els diferents indrets, amb els colors alegres de la primavera, no deixin ningú indiferent.

 

Deixarem el cotxe a l'aparcament del parc de Sant Salvador (Sta. Coloma de Farners).

Parc de Sant Salvador

Situat a la confluència de les rieres de Sant Hilari i de Castanyet, és un dels indrets més interessants i populars de la vila. La font de Sant Salvador ja era utilitzada al segle XVIII però el parc va començar a ser d'ús públic a partir de 1895. Posteriorment la seva superfície s'ha anat ampliant i ara conforma un espai humit i ombrívol, articulat pel passeig de la Font Picant, replet d'arbres de tota mena, sobre tot plàtans, però també castanyers, arços, til·lers, verns i altres espècies.

Itinerari anada: 90 minuts.

Sortida: 9h. del Parc de Sant Salvador, font de Sant Salvador, balneari Termes Orion, Can Cunill, Torrent de Vilarràs, Cal Vicari, Can Purré, L'Esparra.

L'Esparra: farem una aturada de 30' per esmorzar. Qui vulgui podrà prendre un cafè a Can Masferrer (casa de turisme rural-restaurant).

L'Esparra

L'antiga parròquia de L'Esparra, presidida per l'església de Sant Martí, està formada per un conjunt de masies esparses i un petit nucli urbà que es va anar formant cap a mitjan segle XVIII, a partir de la venda de peces de terra que tenia Antoni Masferrer. Les cases conserven encara l'estructura original, amb finestrals emmarcats amb pedra i llindes on hi figura la data de construcció. A l'entrada del poble hi ha un arbre monumental conegut com el Lledoner de l'Esparra.

Itinerari de tornada: 150 minuts.

Sortida: 11h. del nucli del Raval de L'Esparra, masies i cases del veïnat de l'Esparra, riera de Sta. Coloma (terme municipal de Riudarenes), carretera vella de Riudarenes a Sta. Coloma: vivers, Escola Forestal Ca la Xifra, centre lúdic termal Magma, parc de Sant Salvador.

Restaurant Can Pinxo

Des que l'any 1927 el besavi de la família, conegut per tothom com en Pinxo de la Sardana, va inaugurar els fogons de la cuina. L'hostal Pinxo ha sigut sempre un referent de la cuina tradicional catalana. Avui en dia continua oferint un menú de cuina casolana, amb el més acurat estil tradicional, acompanyat amb una extensa selecció de vins i caves de la nostra terra. D'entre les especialitats cal destacar la sopa de ceba, el rossejat de fideus amb bacallà, l'arròs caldós, el mus de pebrot al piquillo, els peus de porc amb salsafins, l'estofat de vedella, o la vedella a la carbonara.