Celrà, Bordils, Sant Joan de Mollet i Flaçà

Diadiumenge 21 de febrer de 2010

Hora i lloc de trobada: A les 9h del matí al polígon industrial de Celrà. Des de la primera rotonda, girar a l’esquerra i parar-se prop del plafó indicatiu.

Durada estimada de l’excursió: 3 hores

Nivell de dificultat: fàcil

Organitzen: Club Excursionista Sant Julià de Ramis i Grup Muntanya Sarrià

Més informació als telèfons: 972171615/ 972172501 o al correu anna.ribas@udg.edu

Recorregut:

Descobrirem la sèquia i el rec Vinyals, des del Congost per la banda de Celrà fins a la seva desembocadura a Flaçà. L’aigua de la Sèquia es deriva de la caseta de captació a la resclosa d’en Vinyals a Campdorà, però nosaltres iniciarem l’excursió en el tram més planer i continu des de Celrà. Els conductors deixarem els cotxes a Flaçà, al pàrquing de l’empresa Aconda Paper i tornarem al punt de partida de Celrà.

La sèquia va en paral·lel al polígon industrial i als camps de conreus d’arbres ornamentals. A Bordils es troba el molí, amb quatre rodes, encara ben conservades. Dins el terme municipal de Bordils la sèquia és un passeig, fins arribar al mas Riera.  La sèquia desguassa en la major part a la riera de Sant Martí i després continua en un petit rec passant pels horts de Sant Joan de Mollet i segueix per un tram urbà fins Flaçà. El rec dóna la volta a la fàbrica Aconda Paper per fluir al riu Ter. D’aquí seguirem un tros per veure com un altre canal del riu Ter abasteix la Central Elèctrica Vinyals. Reprendrem els cotxes que haurem deixat al matí al pàrquing de la fàbrica i tornarem al punt de sortida.

Elements d’interès:

-Celrà: safareig i camp d’aviació (opcional)

-Bordils: molí, safareig,  església parroquial de Sant Esteve del s.XVI,  i casc antic de Bordils. Seguirem algun tram de la ruta d’arbres monumentals.

-Sant Joan de Mollet. Església parroquial

-Flaçà: església parroquial de Sant Cebrià i casc antic de Flaçà. Molí d’en Vinyals i Central Elèctrica.