DIA: diumenge 21 de desembre de 2014.

SORTIDA: 9:30 h. del matí, des de la plaça de l'Ajuntament de Sant Julià de Ramis, en cotxes particulars, i anirem fins a Sant Julià de Cabrera, lloc d'inici de la caminada.

CAL DUR: Calçat per caminar i roba d'abric. Cal venir esmorzat de casa.

INFORMACIÓ: 646207567 /  jcasamitjana60@gmail.com

DISTÀNCIA:                        5 km                          DESNIVELL:   350 m.       

DURADA: 1 hora 30 minuts

DIFICULTAT: Baixa. Aquest és un recorregut molt senzill i agradable de fer. Només cal destacar els últims 500 metres de forta pujada.

 

DINAR: Tothom que vulgui podrà quedar-se a dinar al Restaurant de l'Ermita. Caldrà apuntar-se al correu jcasamitjana60@gmail.com o per telèfon al 64620756, abans del dia 14 de desembre. El preu del dinar és de 20 EUR pels socis i 22 EUR pels no socis. Els nens  fins a 10 anys tindran un menú a 12 EUR . (places limitades a la capacitat del Restaurant)

El menú inclou: amanida, arròs, carn a la brasa, postres, pa, aigua i vi.

Com cada any no hi faltarà el cant de nadales

Les persones que vulguin venir només al dinar poden arribar, amb cotxe, fins al Coll de Bram. Després cal fer els últims 500 metres de pujada a peu. (15-20minuts)

 

 

ITINERARI:  Marxarem de Sant Julià, en cotxes particulars, direcció a Vic, per l'Eix Transversal. Sortirem a la sortida núm. 183 direcció Roda de Ter. Aquí seguirem per la C-153 en direcció a Rupit i Olot. En el punt quilomètric 21 girarem a l'esquerra, just passat un pont (el pont de les Perxes) i continuarem per una pista de terra en perfectes condicions direcció a Sant Julià de Cabrera, lloc d'inici de la caminada.

Iniciem l'itinerari, a peu, sortint de Sant Julià de Cabrera. Un plafó molt detallat, ens informa de la ruta a seguir. Està senyalitzat amb marques grogues. A sobre Sant Julià surt el camí que va planejant fins a ficar-se al bosc; gira lleugerament a l'esquerra i, en començar la pujada, s'ajunta amb el camí de Cal Vidrier que ve per l'esquerra. Després de pujar en zig-zags arribem al Coll de Bram a 1.135 m. Indret estratègic i important cruïlla de camins.

Des d'aquí tenim opció a seguir dos camins: el de les Marrades i el del Grau Nou de Cabrera o de les escales. Tots porten al mateix lloc: el Santuari de la Mare de Déu de Cabrera. Un lloc idíl·lic, dels més encantadors de la comarca d'Osona, i on es respira una gran tranquil·litat, ja que només s'hi pot arribar caminant. Excel·lent mirador de la plana de Vic i les Guilleries, el cim guarda una altra agradable sorpresa pels excursionistes: un hostal on poder descansar i fer un bon àpat.