Dia: diumenge 21 de desembre del 2008

Hora i lloc de sortida: Plaça de l'Església de Sant Julià de Ramis a 2/4 de 9 del matí amb cotxes particulars

Cal dur: Esmorzar (opcional), calçat adequat i roba d'abric (guants, gorra -segons temps-), uns binocles.

Durada estimada: 5 hores

Desnivell: uns 200 metres

Nivell de dificultat: fàcil

Dinar: Els Metges a Sant Cebrià de Lledó, preu 25 EUR adults i 15 EUR menú infantil. S'ha d'encarregar abans del dia 14 de desembre. Ho podeu fer trucant a l'Anna Ribas 972 17 16 15 o anna.ribas@udg.edu o bé a la Dolors Casassa 972 17 25 01 dolors.casassa@hotmail.com

Més informació: Dolors Casassa (972 17 25 01 vespres)

Itinerari

Sortirem de Romanyà de la Selva i ens enfilarem amb poc més d'un parell d'hores fins el cim de Puig d'Arques. Farem una parada a la Font Josepa que es troba a una mitja horeta del punt de sortida.

Tota l'estona passejarem per pista que passa en mig d'alzinars i de cirerer d'arboç que ara estan ben carregats.

El cim té una vista impressionant, sempre i quan pugem a la torre de guaita i tinguem un dia clar. Hem d'aprofitar també per visitar el dolmen que hi ha al cim, just darrera la torre.

El Puig d'Arques no és el cim més alt de la comarcal del Baix Empordà, sinó que ho és el Puig de la Gavarra que es troba just al costat del primer. Des de la torre de guaita del Puig d'Arques, si mirem en direcció la Bisbal d'Empordà, es troba just a la nostra esquerra. Entre els dos cims només hi ha cinc metres d'alçada de diferència (527 metres pel Puig d'Arques i 532 metres pel Puig de la Gavarra).

PORTADA DEL PESSEBRE AL PUIG D'ARQUES (527 m)