DIA: diumenge 20 de desembre de 2015.

SORTIDA: 8:45 h. del matí, des de la plaça de l’Ajuntament de Sant Julià de Ramis, en cotxes particulars, i anirem fins a l’hostal de Sadernes, lloc d’inici de la caminada.

CAL DUR: Calçat per caminar i roba d’abric. Cal venir esmorzat de casa.

INFORMACIÓ: 646207567 / jcasamitjana60@gmail.com

DURADA: 4 hores

DIFICULTAT: mitjana

DINAR: Tothom que vulgui podrà quedar-se a dinar a l’hostal de Sadernes. Caldrà apuntar-se al correu jcasamitjana60@gmail.com o per telèfon al 646207567, abans del dia 14 de desembre. El preu del dinar és de 22 € pels socis i 23 € pels no socis. Els nens fins a 10 anys tindran un menú a 15 € . (places limitades a la capacitat del Restaurant)
El menú inclou: pica-pica: amanides, embotits, torrades amb anxoves i pebrot escalivat, salmó fumat, truita de patates i calamars a la romana; pollastre i conill a la cassola i postres a escollir, pa aigua, vi i cafè.
Com cada any no hi faltarà el cant de nadales
Les persones que vulguin venir només al dinar poden arribar, amb cotxe, fins al mateix hostal. El dinar està previst a les 14:30h.

 

ITINERARI: Marxarem de Sant Julià, en cotxes particulars, direcció a Montagut. Aquí seguirem una pista asfaltada ( 6km ), que ens portarà fins a l’aparcament de l’hostal de Sadernes, lloc d’inici de la caminada.
Un cop a Sadernes i ja a peu seguirem per la pista forestal que ressegueix tota la bonica vall de Sant Aniol. Arribarem al pont d’en Valentí, majestuós pont medieval de dos arcs, per on passarem a l’altre costat de la riera. A l’altre extrem del pont hi ha el mas del mateix nom, també conegut com l’Hostal de Ca la Bruta o de Les Mosques, que fou un molt concorregut punt de trobada de traginers, pagesos de camí del mercat de Tortellà i viatgers a les poblacions del Vallespir. En aquest indret es va filmar, el 1989, la pel·lícula La Punyalada, de Jordi Grau i inspirada en la novel·la de Marià Vayreda. Tractava el tema del bandolerisme al nord de Catalunya durant el segle XIX, després de l’última guerra carlina.
A partir d’aquí ja anirem per un ben traçat camí de bast fent ziga-zagues, entre boixos i alzinar. A mida que assolim alçada, la bellesa i la grandiositat del paisatge ens captivarà fins a arribar al “Mirador de Mart”, un peculiar paratge de terra batuda de color vermell, que ens sorprendrà amb la seva particular bellesa.
Després de superar aquest tram, travessarem un enorme tronc tallar d’un vell roure en el camí, llavors, ja sense cap possible equivocació, arribarem al Coll de Talaixà i a la bonica església de Sant Martí.
A la tornada ens espera un bon dinar a l’hostal de Sadernes.