18 de Desembre de 2011

 

SORTIDA:  9:00 h del matí de la Plaça de la Font Picant de Sant Julià de Ramis (Ajuntament) amb cotxes particulars .

CAL DUR: Calçat per terra i pedra i l’esmorzar.

DURADA:  aproximadament 3 hores, sense incloure l’estona d’esmorzar.

DINAR: Com ja ve essent habitual per aquestes dates, una vegada finalitzada l’excursió tothom qui vulgui es pot quedar a dinar a la Sala de Canet d’Adri.  Preu: 25 euros adults, 12,50 euros menú infantil. Cal inscripció prèvia al correu-e anna.ribas@udg.edu o al telèfon 972171615 ABANS DEL DIMECRES 14 DE DESEMBRE 2011.

ITINERARI: des del Molí Glòria a la lleixa per sender boscà (cota 290 a 390) fins la Barroca (cota 390) per camí de terra i fins Santa Maria de Puig d’Elena (cota 556) per camí de terra i pedra. D’aquí a Sant Roc (cota 590,6) per camí de pedra (la lleixa).

DIFICULTAT: trajecte bastant planer, de passejada. Excepció feta dels trams de pujada des de Molí Glòria a la lleixa i a Santa Maria, i baixada des de la lleixa a Sant Martí.

EDIFICIS :

Sant Andreu de la Barroca o de Sobrerroca.

Esmentat el 985 com a lloc, es tracta d’un veïnat abandonat, cap de la zona que inclou la capella de Santa Maria de Puig d’Elena.

Església d’origen romànic, però modificada al Barroc, d’una nau closa amb absis semicircular i amb campanar de torre.

Encara s’hi celebra la seva festa després de la Mare de Déu d’agost.

 

Santa Maria de Puig d’Elena o de Sobrerroca o de Lena.

Esmentada el 1212 en el testament d’Arnau del Torn.

Església de planta romànica d’una nau closa amb absis semicircular orientat a llevant. Porta a ponent amb porxo d’accés de protecció, d’època més tardana, de teulat de teula àrab a dues vessants i arc de pedra de punt rodó d’entrada (amb seients interiors a banda i banda). La façana romànica es clou amb campanar d’espadanya de doble obertura.

 

Sant Roc.

Situada al cap de la lleixa amb vistes a la Vall del Llémana.

Capella gotitzant d’una nau amb absis carrat orientat a migjorn, i entrada a tramuntana.

Sant Roc