http://www.canyellespetites.es/Web_Antiga/img/entorno/SPRodesG.jpg

DIA: diumenge 23 de desembre de 2012

SORTIDA:  9,30 h. del matí de la plaça de l’Ajuntament de Sant Julià de Ramis, en cotxes particulars, i anirem fins a Palau Saverdera.

 

CAL DUR: calçat per caminar i roba d’abric.

INFORMACIÓ:  972171615 (Anna) o 972171277 (Jaume) anna.ribas@udg.edu

DISTÀNCIA: 6 quilòmetres.    DESNIVELL: 580 m.

DURADA: 2 hores

DIFICULTAT:   baixa, però amb pujades.

DINAR: Tothom qui vulgui pot quedar-se a dinar al restaurant de Sant Pere de Rodes. Cal inscriure’s prèviament ABANS DEL 18 DE DESEMBRE per correu-e (anna.ribas@udg.edu) o per telèfon (tel. 972 171615 /972171277). El preu del dinar és de 20 euros. Places limitades.

ITINERARI:

Deixarem els cotxes a Palau Saverdera i ens enfilarem fins arribar a l’ermita de Sant Onofre, documentada des de l’any 1362. La següent parada serà al mirador de Mas Ventós, indret privilegiat des d’on es pot gaudir d’una panoràmica esplèndida de la vall de Saverdera i, en un dia clar, de tota la plana altempordanesa.  Actualment està condicionat com a àrea recreativa i de descans, els murs del mas estan consolidats i els baixos serveixen com a magatzems. Des d’aquest mas es té una gran vista sobra la plana empordanesa. Hi ha una sardana dedicada a aquest mas i a la vista que té de nom Sota el mas Ventós.

Seguirem el nostre camí fins arribar al monestir de Sant Pere de Rodes, abadia benedictina de l’antic comtat d’Empúries, situada a la muntanya de Verdera, dintre de la Serra de Rodes, a uns 520 m d’alçada, amb un domini visual de la badia del Port de la Selva i la mar d’Amunt (part nord del Cap de Creus), a més de bona part del Massís del Cap de Creus.

Finalment ens enfilarem fins al Castell de Sant Salvador de Verdera on deixarem el pessebre. Ja de baixada, ens aturarem de nou al monestir de Sant Pere de Rodes per fer el tradicional dinar de Nadal, aquesta vegada al mateix restaurant del monestir.