Mare de Déu del Mont

Dia: 20 de desembre de 2009

Hora i lloc de sortida: Plaça de l’Església de Sant Julià de Ramis a les 10 del matí amb cotxes particulars.

Cal dur: Calçat adequat.

Durada estimada: 2 hores.

Desnivell: uns 500 metres.

Nivell de dificultat: fàcil.

Dinar: a l’Hostal del Santuari, preu 25 € adults i 15 € menú infantil. S’ha d’encarregar abans del dia 14 de desembre. Ho podeu fer trucant a Anna Ribas 972 17 16 15; o bé, Dolors Casassa 972 17 25 01.

Itinerari

És una excursió de curta durada. Se surt d’ Osor i acaba al Santuari de la Mare de Déu del Coll passant per l’ermita de la Mare de Déu del Part i el Coll de Nafré. Hem estimat unes dues hores per tenir prou temps per badar però es fa tranquil·lament amb una hora i mitja. És un recorregut sense cap mena de dificultat i d’una gran bellesa a la seva part superior ja que ens trobarem envoltats d’un bosc de castanyers, alzines i avets. És un recorregut ideal per obrir la gana i entaular-nos amb bona companyia un cop arribem a dalt.

L’itinerari forma part del Camí Ral (GR-178) i també de l’anomenada Ruta d’en Serrallonga. Està perfectament senyalitzat fins el mateix Santuari (línies vermelles/blanques del GR i línies grogues/blanques de PR).

 

Nota: Aquells que tingueu previst pujar a la Mare de Déu del Coll amb cotxe, trobareu molt bona carretera. Us aconsellem que sortiu de casa amb prou temps per fer una parada al poble d’Osor que a més de tenir molts punts turístics interessants, pont, torre, església, font, etc. les seves cases i carrers es mereixen una passejada.