Portada del pessebre, 19 de Desembre del 2010

El Far

 

SORTIDA:  10h. del matí de la plaça de l’ajuntament de Sant Julià de Ramis, en cotxes particulars, i anirem fins a Sant Martí Sacalm (municipi de Susqueda).

CAL DUR: calçat per caminar, roba d’abric i una llanterna (per si es fes fosc a la tornada).

INFORMACIÓ:  972171615 (vespres)

DISTÀNCIA: 8 quilòmetres.   DESNIVELL: 370 m.

DURADA: 1,30 h. anada i 1h. tornada

DIFICULTAT:   baixa

DINAR: Tothom qui vulgui pot quedar-se a dinar al restaurant del Santuari del Far. Cal inscriure’s prèviament ABANS DEL 15 DE DESEMBRE per correu-e (anna.ribas@udg.edu) o per telèfon (tel. 972 171615). El preu del dinar és de 15 euros (escudella, entremés, carn a la brasa, postres, pa, vi i cafè). Places limitades per dinar a 50 persones.

ITINERARI:

Començarem el recorregut a Sant Martí Sacalm, on deixarem els cotxes a l’Ajuntament de Susqueda.  A partir d’aquí pujarem fins al collet de Sant Martí, en una bonica zona oberta de pastures des d’on tenim el nostre objectiu just a sobre: el santuari del Far al capdamunt de l’espectacular cinglera. Anem seguint diversos pals indicadors (El Far, Santa Anna) per una pista que poc a poc es va enfilant cap a la banda dreta de la cinglera.

Al cap d’uns 50 minuts arribarem al Grau de Santa Anna. Un cop superat el desnivell del cingle, ja dalt l’altiplà, sortim a la carretera del santuari al costat de la petita ermita de Santa Anna. Un últim tram de corriol que evita una corba de la carretera ens mena per fi al santuari.

La Mare de Déu del Far és un lloc molt concorregut durant tot l’any, sobretot els dies festius. S’hi fan misses regularment, hi ha un bar-restaurant i les vistes panoràmiques des dels seus espectaculars miradors són immenses. Pocs llocs a Catalunya disposen d’una visió de paisatge tan extraordinària. En dies clars la vista pot abastar des del Cap de Creus fins a Montserrat.

Després de dinar retornarem al punt de partida pel mateix camí. Porteu una llanterna o frontal per si de cas ja comencés a fosquejar.