DIA: diumenge 10 de juliol

HORA I LLOC DE SORTIDA: 6 h. del matí a la Plaça de la Font Picant (Ajuntament)

CAL DUR: esmorzar, dinar, aigua, un bon calçat, gorra o barret i crema solar. 

DURADA ESTIMADA: 4 hores. aprox. (7.5 Km)

NIVELL DE DIFICULTAT:  Mitjana degut al tram de baixada

Apte per a tothom amb l'única condició que no tinguem vertigen!!!

PREU AUTOBÚS: 8 euros socis, 11 euros no socis.

INFORMACIÓ: cal apuntar-se al telèfon 658 943 588 o per mail: tonimartinezd@gmail.com

DATA LÍMIT : 4 de juliol

ORGANITZA: Club Excursionista Sant Julià de Ramis.

DESCRIPCIÓ DE LA SORTIDA:

Es tracta d'un recorregut circular d'una dificultat mitjana, però cal abstenir-se els que tenen vertigen. La raó és que es tracta d'un espectacular camí que circula en una part per una cornisa, i seguidament, una sèrie de passarel·les metàl·liques i ponts penjats. És un camí segur, pel que no cal portar ni cordes, ni mosquetons, ni arnesos, ... amb unes bones xiruques i una bona companyia en tenim suficient.

El recorregut és possible fer-lo en qualsevol dels dos sentits. Té uns 7,5 km de longitud, un desnivell de 375 m. i pot durar unes quatre hores, sortint del pàrking de Thuès-Entre-Valls.

Nosaltres començarem pel costat de les cornises, a fi de fer més fàcil la pujada. El camí s'enfila ràpidament i en mitja hora ja serem a dalt. Si tenim sort, podrem veure passar el tren groc. A partir d'aquí el camí es fa molt més planer, ja tenim prou altura per deixar el riu Tec al fons del barranc i després de passar per un túnel de roca comença la part de les cornises. La cornisa és un tall en forma de semicircumferència al mig d'una paret, amb un cable d'acer protegit amb plàstic, al qual ens podrem  agafar per sentir-nos més segurs. 

Després ens trobarem amb les passarel·les metàl·liques, escales i els ponts penjats, que ens faran sentir com si fóssim uns Indiana Jones" pirinen