DIA:  diumenge 27 d’abril de 2014

SORTIDA:  9 h. del matí, des del costat del camp de futbol i de la piscina municipals del poble de Sant Gregori (allà deixarem els cotxes).

CAL DUR:    Calçat per caminar, aigua i esmorzar.

INFORMACIÓ:  Pere Pujolràs  629339250 /  ppujolra@xtec.cat

DISTÀNCIA:   Aproximadament 12 km.

DURADA:    3 h 50 min. (anar i tornar)

DIFICULTAT: Baixa. Itinerari turístic i familiar.

ITINERARI:  El punt de trobada serà als aparcaments del costat del camp de futbol i de la piscina municipals de Sant Gregori (la Pineda). Allà deixarem els cotxes, ben aparcats, per a la tornada.

Iniciarem la ruta, passant pel costat esquerra de la carretera asfaltada i de seguida, després de travessar el riu Llémena, trencarem a l’esquerra per un camí que ens menarà fins a l’aiguabarreig dels dos rius (Llémena i Ter). Tot seguint el camí, just al costat del Ter i acompanyats de vegetació típica de ribera, arribarem fins a la zona de la Pilastra (a l’altre costat hi ha Bescanó). Deixarem la carretera asfaltada i ens endinsarem pels boscos d’alzines i roures, fins arribar a la primera font: la Font ferruginosa i picant de Can Coromines. Aquí farem una aturada i ho aprofitarem per esmorzar. Seguirem el camí, ara sí, enfilant-nos una mica per un camí un pèl costerut, creuarem el camí que porta cap a Sant Grau i, tot seguint pel costat de la tanca d’una finca particular, arribarem a la segona font: la Font del Raig. Continuarem el camí i ben aviat trobarem la carretera asfaltada que ens portarà al veïnat de l’Església vella. Abans però passarem per davant del Castell de Sant Gregori o dels Margarit (residència senyorial s. XII, amb elements del gòtic civil català).  Després de deixar enrera l’església parroquial, ben aviat arribarem a la tercera font: la Font de Can Verdaguer o Font Groga. Amb una magnífica esplanada, fresca i ombrívola per a passar-hi una bona estona.

Ja de tornada, deixarem el veïnat de l’Església, i abans de travessar el Llémena, trencarem a mà dreta. Tot seguint el camí al costat del riu, fins a travessar-lo per a una passera, que finalment ens menarà a la zona de la Pineda, el punt de sortida.