Dia: diumende 31 de maig 2009
Hora i lloc de sortida: De 10 a 10:45h a l’ermita dels Sants Metges
Cal dur: Roba còmoda i esportiva, gorra.
Durada estimada: – 1,5 hores recorregut familiar i 2 h. recorregut individual adult
Nivell de dificultat: fàcil
Distància: 2 km el familiar, 6-8 km l’individual
Desnivell: 0,5%

Inscripcions: Cal inscriure’s abans del dia 24/05 als telèfons (vespres) 972 17 16 15 i 972 17 16 39 o anna.ribas@udg.edu o marinapladebaix@hotmail.com

Preu: 2€ per grup o persona participant, a entregar a la sortida.

EN QUÈ CONSISTEIX?

La gimcana està inspirada en les curses d’orientació. Les curses d’orientació formen part d’un esport que es practica a la natura on es combina a parts iguals la resistència d’una cursa de muntanya i el sentit de l’orientació. Consisteixen en curses atlètiques de camp a través on els competidors han de passar obligatòriament per uns punts de control assenyalats en el mapa en el menor temps possible, amb l’únic ajut de la descripció dels controls.

No s’ha de seguir un itinerari prefixat, sinó que la gràcia d’aquest esport és que cada participant pot escollir la ruta que cregui més oportuna per arribar a trobar el control.

Aquestes fites o punts de control són unes estaques clavades a terra amb gomets per anar-los enganxant a la nostra tarja de control. Les fites han de ser trobades en l’ordre establert pels números del mapa, sense poder canviar l’ordre.

No cal una gran preparació física per participar en aquesta gimcana. Només cal tenir ganes de fer una activitat diferent amb contacte amb la natura, juntament amb els nostres familiars i veïns.

Hi haurà dos itineraris: el familiar i l’individual per adults. El primer està pensat per les famílies amb nens petits, a partir de tres anys, i el recorregut és d’uns dos km. El segon és per tot aquell/a que s’ho vulgui prendre més esportivament i amb ganes d’assolir un bon temps de recorregut. Hi haurà un premi pel primer en arribar de cada modalitat i refrigeri per a tothom.

Organitza: AMPA CEIP Castellum i Club Excursionista Sant Julià de Ramis

Col·labora: Ajuntament de Sant Julià de Ramis