Dia: 17 de febrer de 2008

Hora i lloc de sortida: Plaça de l’Església a les 8 del matí amb cotxes particulars

Cal dur: Esmorzar, dinar, bon calçat i roba d’abric

Durada aproximada: entre 6 i 7 hores (comptant llarg)

Informació: Dolors Casassa 972 17 25 01

Aproximació amb vehicle:

Per aproximar-nos hem d’arribar primer a Oix. Començarem a caminar en un trencall de la carretera entre Oix i Beget, a uns 10 km d’Oix i a 1,4 km de la casa de Coll de Bucs (límit municipal entre Montagut i Camprodon). Prop de la cruïlla es poden estacionar alguns vehicles.

Descripció

L’excursió transcorre pels dominis de l’alzinar, la roureda, la fageda i els prats humits de muntanya. Ofereix, també, bones perspectives de molts dels cims de l’Alta Garrotxa i el Pirineu.

Des del trencall de la carretera d’Oix a Beget fins a la cruïlla amb la pista de Resclusanys-Llonganya

La primera part d’aquesta excursió passa per dins d’una roureda . Creuarem alguna clariana, coberta per pastures de jonça, i amb ginebrons i altres arbusts escampats. Pel camí és fàcil trobar talperes i rastres de senglar.

Des de la pista de Resclusanys-Llonganya al cim del Talló

La carena del Talló divideix els municipis de Vall de Bianya i Camprodon, i també, aproximadament, els dominis de la roureda de roure martinenc (vessant sudoest) i la fageda (vessant nordest).

Des de la Collada del Faig hi ha una bona perspectiva del Pirineu Oriental (des del Puigmal fins al Canigó). Iniciarem la pujada fins al cim pel camí més fressat que surt des d’aquest punt, que primer va cap al sud i després cap a ponent. Després d’un llarg revolt, el camí tomba cap a llevant i va cap al caire. Més tard trobarem alguns fajos de caire monumental, on s’hi pot observar el raspinell. Destaca el diàmetre (prop de dos metres) i la volta de la capçada (prop dels deu metres) d’algun d’ells. Carenarem dins de la zona dels prats humits de muntanya fins arribar al cim.

Del cim del Talló a Resclusanys

El cim és una petita clariana que, tot i estar envoltada de boixos, permet una bona panoràmica. A l’època favorable es pot observar el fenomen de “hilltopping” de les papallones, quan es desplacen fins els cims de les muntanyes per augmentar la probabilitat d’aparellar-se.

Descendim del cim seguint el caire cap a ponent, en direcció al Puig Ou que ens queda just a davant. Es tracta també d’un prat humit . Amb uns ¾ d’hora arribarem al cim de Puig Ou.

De tornada, desfarem el camí fet per anar al Puig Ou i seguirem avall per la pista de Resclusanys. Resclusanys és una de les cases de l’Alta Garrotxa situada a més altitud.

Des de Resclusanys al trencall de la carretera d’Oix

Sota de la casa hi ha una altra bifurcació de pistes. Agafarem la pista de la dreta, després de traspassar la tanca metàl·lica verda, i la seguirem durant uns 750 metres, en suau descens primer, i planejant, després. Just abans que la pista comenci clarament a pujar, hem de cercar un caminet a l’esquerra (es reconeix al principi per què està mig empedrat) que baixarà per damunt d’un serrat i més tard s’aproparà i confluirà amb el rec que mena al Cordonet, fins a creuar-nos amb una altra pista, que seguirem avall fins a trobar l’altre vial que deixàrem a l’inici.