DIA: diumenge, 7 de novembre de 2010.

HORA I LLOC DE SORTIDA: 8:00 h. del matí a la Plaça de la Font Picant.

CAL DUR: aigua, esmorzar i calçat per caminar.

DURADA ESTIMADA: 3 hores. 8 km.

NIVELL DE DIFICULTAT: Molt fàcil.

ARRIBADA: Abans de dinar

ORGANITZA: Club Excursionista Sant Julià de Ramis i Associació Gerunda (amics del camí de Sant Jaume de les comarques gironines)

INFORMACIÓ: cal apuntar-se al telèfon 972 17 03 01 o per correu electrònic. El dia 7 no hi han autobusos de línia degut a les Fires de Girona, pel que el millor seria deixar alguns cotxes al final de l’etapa per després poder tornar sense problemes.

DESCRIPCIÓ DE LA SORTIDA

Una de les més emblemàtiques rutes de gran recorregut de la Península Ibèrica, és sens dubte el camí de Sant Jaume. Tant si l’any és Xacobeu com si no ho és, milers de peregrins fan les diverses etapes del recorregut que els ha de portar, un dia o altre, a la Plaça de l’Obradoiro.

Aquest any farem una primera etapa d’aquest recorregut que fins i tot passa per Sant Julià de Ramis! El tram escollit ha estat el que passa per Girona ciutat.

Sortirem a dos quarts de nou de davant del Centre Cívic de Pedret per fer un recorregut que ens ha de dur a la Catedral de Girona. Passejarem pel Call Jueu per arribar a la Plaça del Vi. Des d’allà enfilarem el camí que ens ha de dur cap a la Creu de Palau i cap a Fornells de la Selva. Ens acompanyarà durant la sortida el Sr. Joaquim Rosa, president de l’Associació Gerunda, que ens explicarà durant el recorregut, totes aquells coses referents al camí de Sant Jaume que de ben segur ens passarien desapercebudes.

Aquest tram de camí, és un tram reconegut per la Federació Espanyola d’Associacions d’Amics del Camí de Sant Jaume, per aquest motiu hi haurà la possibilitat d’acreditar-nos com a peregrins i segellar l’acreditació a la Catedral de Girona i al Centre Cívic de Fornells. Els que tingueu ja l’acreditació perquè heu fet algun tram del camí, la podeu portar, i els que no la tingueu, si la voleu només us heu d’imprimir el document de sol·licitud que adjuntem, l’ompliu i el porteu el dia de la sortida. L’acreditació val dos euros.