Diumenge 12 de Febrer de 2017

Sortida: 9.00h del matí quedem a la plaça de l’Ajuntament de Sant Julià de Ramis. Amb cotxes particulars arribarem fins a Orfes (Vilademuls), lloc central de la nostra caminada.

Cal dur: calçat per caminar i esmorzar.

IMPORTANT:

1r. Si el riu Fluvià ens ens ho permet, travessarem la resclosa. Els que vam preparar aquesta sortida ens va anar molt bé portar calçat de platja o de gorgues pels que no són fredelucs o botes d’aigua. 
 
2n. Els bastons us ajudaran a anar més segurs per passar-la.
 
És el toc d’aventura d’una sortida bàsicament planera.
 
A Orfes, la Fonda La Barratina ens ofereix la possibilitar de quedar-nos a dinar amb un menú especial de 25 € si ens quedem un grup. Si us hi voleu quedar, ens ho hauríeu de dir, com a molt tard, el dijous dia 9 per poder encarregar taula el divendres.

 

Informació: Carme Fornells (garranyapa@gmail.com)

Durada: 3,5 hores més o menys

Recorregut: uns 10 km

Dificultat: baixa

ORFES

La referència més antiga que es coneix del poble d’Orfes és del 826. L’any 1017, en una butlla del papa Benet VIII, se l’anomena villa de Orfanis. No sembla, però, que el seu origen pugui relacionar-se amb orfes o orfenats. Per això alguns creuen que es podria referir a Arfa, que seria el nom de la família colonitzadora d´aquests paratges. Pertany a la baronia i al municipi de Vilademuls, té 90 habitants (1993). (El 1975 en tenia 129), dista uns 30 Km de Girona i s’eleva 100 metres sobre el nivell del mar.

Entre camps i retalls de bosc el poble es caracteritza pel seu fort lligam amb l’aigua. El rec del Ramirol en drena tota la superfície, i acaba deixant anar les seves aigües al magnífic Fluvià que discorre no gaire lluny del llogarret.

Els paisatge no us decebrà. Molins i centrals elèctriques, recloses, recs, rierols,… tots aquests factors fan que l’itinerari sigui tota una sorpresa. En principi, ens agradaria ajuntar els dos itineraris que us deixem enllaçats aquí mateix:

Powered by Wikiloc

https://www.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=4668665

Powered by Wikiloc

https://www.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=5890364

Si per qualsevol motiu la setmana abans plogués massa fort, alguns dels passos i camins, podrien estar colgats d’aigua, i ser de difícil accés, pel que és possible que l’itinerari canviï en funció d’aquest factor.

Esperem veure’ns en aquesta primera sortida de l’any!