SORTIDA ANULADA

La pluja fa inpracticable el camí per la sortida!!!!

 

  • DIA: diumenge 10 de març de 2024  
  • SORTIDA:  8:30 h. del matí a la Plaça Major de Sant Julià de Ramis. Anirem en cotxes particulars fins a Sant Martí Sacalm, lloc d’inici de la caminada.
  • CAL DUR: Calçat per caminar, aigua i esmorzar.
  • DISTÀNCIA: 10,94 km 
  • DURADA: 3,5 h. sense comptar les parades.
  • DIFICULTAT: fàcil. (272 m de desnivell)
  • TIPUS DE RUTA: circular

 

  • DESCRIPCIÓ DE L'ETAPA:

Sant Martí Sacalm es un veïnat que pertany al municipi de Susqueda juntament amb els veïnats del Coll i del Far. Susqueda era el poble principal i va quedar negat sota les aigües del Ter el 1968 al construir-se l´embassament que porta el seu nom.

Arribarem a Sant Martí Sacalm des de Amer per la carretera GI-7525 i, mirarem d'aparcar davant de L'edifici de l'Ajuntament/Local Social. Des d'aquest punt iniciarem la caminada.

La ruta no te pèrdua. A l'inici trobarem un parell d'indicadors del Castell de Fornils, que ens marcaran el camí a seguir. Des d’aquí, tindrem unes vistes impressionants del Far, Les Planes d’Hostoles i El Canigó.

La ruta segueix una pista ample, amplia i prohibida als vehícles motoritzats, excepte si són veïns. Trobarem un parell de tanques per el bestia, que haurem de obrir i tornar a tancar.

La ruta fins el castell son uns 5 Km. En bona part del camí, molt bones vistes a la cinglera del Far, des de la banda que des de Girona ens queda amagada, l’Agullola i els cingles cap a Tavertet.

L’anada serà pràcticament tot de baixada amb un desnivell d´uns 270 metres, que haurem de recuperar a la tornada. Passarem per el costat de les masies de Puig Alí, bastant derruïda, La Masó, restaurada, i la de Can Santpau, també restaurada, amb una ermita del mateix nom, i amb unes vistes espectaculars de l’Agullola i tota la cinglera fins als Cingles de l´Avenc. Al cap de 1 Km arribem al Castell, que està en procés restauració.

Aquest Castell forma part de la ruta dels Vescomptes de Cabrera que se està acabant de crear per part de diferents municipis majoritàriament de la Comarca de La Selva.

La dificultat d’aquesta ruta, si és que se la pot anomenar així, la trobem a la tornada, on hem de pujar aquests 270 m. de desnivell que hem baixat a l’anada.

També hem de fer esment de, si fos el cas de que plogués, o hagués plogut recentment, (tant de bo), el camí potser molt fangós.

Sortida de Sant Martí Sacalm al Castell de Fornils