DIA: diumenge 29 de gener del 2006
HORA: 9,00h.
LLOC DE SORTIDA: Placeta de la Font de Medinyà

CAL DUR: calçat per caminar i dinar (opcional)
DURADA TOTAL ESTIMADA: 2,5 hores (anada i tornada)
DIFICULTAT: molt fàcil
ORGANITZA: Club Excursionista Sant Julià de Ramis
MÉS INFORMACIÓ: Tel. 972 172501 – 972 171615


DESCRIPCIÓ DE LA SORTIDA: Un any més, el CE Sant Julià de Ramis organitza una sortida a l’Aplec de Sant Mer (Sant Esteve de Guialbes). Com sabeu per altres anys, es tracta d’anar-hi caminant des de Medinyà fins a l’ermita de Sant Mer.

Segons la llegenda, Sant Mer o Emeri era fill de terres franceses i va venir a Catalunya amb Carlemany per combatre els moros. Se li atribueixen diversos miracles i prodigis. Un d’ells afirma que duia un cantiret amb uns quants peixos i que cada dia en treia per donar menjar a l’exèrcit de Carlemany que assetjava Girona. Sempre n’hi havia prou i mai no s’acabaven. En una altra gesta, molt coneguda, derrota un ferotge drac que tenia el cau a l’estany de Banyoles.

Cada any se celebra un aplec en el seu honor, on hi van moltes persones de les rodalies de Sant Esteve de Guialbes. Es realitzen diversos actes (fira de productes artesanals, sardanes, missa, concursos, etc.) i és tradició que la gent s’hi quedi a dinar.

Nosaltres també preveiem quedar-nos a dinar (tot i que és totalment optatiu). Es pot dur dinar fred de casa o també es pot coure allà aprofitant la foguera que cada any fem.

US HI ESPEREM AMB SOL, FRED O NEU!!!!!!!!