Ruta del Ter

DIA: diumenge 26 d’abril de 2015.

SORTIDA: 7:00 h. del matí, des de la plaça de l’Ajuntament de Sant Julià de Ramis. Anirem amb bus. Preu:10 € socis i 12 € no socis. Cal inscripció prèvia. Arribada a Sant Julià a les 19:00 h aproximadament.

CAL DUR: Calçat PER caminar, aigua, esmorzar i dinar.

INFORMACIÓ I INSCRIPCIONS( fins el dia 23 d’abril) a jcasamitjana60@gmail.com;

DISTÀNCIA: 17,50 DURADA: 5 HORES

DIFICULTAT:Mitjana

DESCRIPCIÓ DE LA ETAPA:

A les acaballes de finalitzar les etapes programades del Camí de Ronda, que ens ha permès fer un recorregut per tota la costa, des de Cotlliure fins a Tordera,( resta pendent la última etapa “Banyuls de la Marenda-Cotlliure”, programada pel dia 31 de maig), iniciem UNA nova ruta: la ruta del Ter. Aquest itinerari ens ofereix la possibilitat de conèixer i descobrir el riu Ter des del seu naixement a Ulldeter (Setcases), a 2200 metres, fins a la desembocadura a la Mediterrània, a la Gola del Ter (Torroella de Montgrí-L’Estartit).
És un itinerari de 225 km, apte per a tots els públics, que ressegueix el curs del riu i travessa cinc comarques: Ripollès, Osona, La Selva, Gironès i Baix Empordà. Al llarg de tot aquest recorregut podrem observar una gran diversitat de paisatges i descobrir un territori ric en patrimoni històric i cultura.

En aquesta primera etapa iniciem pròpiament el descens del riu Ter. Es tracta d’una etapa llarga però de fàcil realització, exceptuant el tram ENTRE Setcases i Vilallonga de Ter, on el camí s’allunya del riu i s’enfila abruptament, seguint les traces del PR-188.

Les panoràmiques de la vall de Camprodon que veurem són fabuloses.