DIA: diumenge 17 de desembre de 2006

SORTIDA: 9 del matí de la plaça de l’ajuntament de Sant Julià de Ramis, en cotxes particulars, i anirem fins a Vidrà (Eix Transversal, sortida N 152 direcció Ripoll)

CAL DUR: calçat per caminar i roba d’abric

INFORMACIÓ: 972 171615 i 972 170372

DURADA: unes 2 hores (anada i tornada)

DIFICULTAT: baixa

DINAR: Tothom qui vulgui pot quedar-se a dinar al restaurant del Santuari de Bellmunt. Cal inscriure’s prèviament ABANS DEL 10 DE DESEMBRE per email (lsais@xtec.net o anna.ribas@udg.es) o per telèfon (tel. 972 171615 / 972 170372). El preu del dinar és de 19 euros (amanides i embotits, carn a la brasa, postres, pa, vi i cafè). Places limitades per dinar a 50 persones.

ITINERARI: Comencem el recorregut a Vidrà. Reculem per la carretera fins el coll de Vidrà. Trobarem una indicació, a mà esquerra, del Santuari de Bellmunt. El camí és ample i en lleugera pujada. El seguirem durant uns dos quilòmetres fins el Coll de Iera de Massa. Abans d’arribar tindrem una bona vista del Santuari de Bellmunt per la seva part nord. Arribant al coll de Iera de Massa trobem diversos camins. A la dreta el PR C-45 que baixa cap a Torelló. A l’esquerra surt un camí que baixa cap a la vall del riu Ges. Davant nostre hi el PR C-45 que puja al Santuari. El camí s’enfila per la fageda. Té un fort pendent però aviat arribem al Santuari .Haurem arribat al punt més alt de la ruta, a 1247 m. La vista, si el dia és clar, és impressionant. Al sur la plana de Vic. A l’est el Puigsacalm i al nord, el Pirineu. Podem aprofitar per visitar l’església.