Dia: diumenge 17 de juliol de 2005

Hora i lloc de sortida: 2/4 de 7 del matí de la plaça de l’Ajuntament de Sant Julià de Ramis, en autocar.

Cal dur: Esmorzar, dinar, aigua, calçat adequat, paravents i crema de protecció solar. Pot anar molt bé portar una muda i deixar-la a l’autocar.

Durada estimada de l’excursió: 2,30h anada i 2 hores tornada

Nivell de dificultat: mitjana-alta

Preu: 25 euros socis i 28 euros no socis. Inclou el desplaçament amb autocar fins a Vilafranca de Conflent i el trajecte en vehicles tot terreny 4×4 des de Vilafranca fins al Refugi dels Cortalets, punt d’inici de la caminada.

INSCRIPCIÓ I MÉS INFORMACIÓ: matins 972 170372 / vespres 972 171615

Places limitades a 30 persones.

Itinerari: L’autocar ens deixarà al pàrquing de les coves Grandes Canaletes (Vilafranca de Conflent). Des d’aquí, uns vehicles tot terreny ens portaran per l’antiga pista dels Cortalets (només oberta al trànsit a vehicles autoritzats) fins al refugi dels Cortalets, lloc d’inici de l’ascensió.

Des del refugi dels Cortalets (2200m) començarem a pujar seguint la ruta clàssica a la pica del Canigó. El camí és costerut però ben senyalitzat i amb magnífiques vistes sobre la vall de les Conques i el poble de Vernet-les-Bains. Un cop dalt la pica del Canigó (2784m), talaia privilegiada de les comarques del Vallespir, Conflent i Rosselló, podrem gaudir de dilatades panoràmiques que, si el dia és molt clar, permeten arribar a veure les illes Balears i els Alps del Delfinat. T’ho perdràs?.