De Sant Vicenç de Canet a Sant Llorenç d' Adri passant pel Volcà del Puig d' Adri i les gorgues de Canet

Dia: 6 de Febrer del 2022

Hora: 9 hores

Lloc de trobada: Plaça de l’Ajuntament de Sant Julià de Ramis

Distància: 6.87 Km            Desnivell positiu: 184 m.          Desnivell Negatiu: 184 m.

 

El volcà del Puig d’Adri està situat al peu de la serra de Rocacorba, entre els pobles de Canet i Adri, i forma part del conjunt volcànic de la Vall del Llémena. Cal tenir present que aquesta zona, juntament amb la de la Garrotxa, és l’àrea volcànica quaternària més ben preservada de la Península Ibèrica i té per tant un gran interès geològic, naturalístic, pedagògic i turístic.

Aquest territori compta amb l’Espai Natural Protegit Muntanyes de Rocacorba, que juntament amb els volcans de l’Omera i del Puig de la Banya del Boc,  estan inclosos a l’inventari d’espais d’espais d’interès geològic.

L’elevat interès d’aquesta zona rau en la visualització d’edificis volcànics ben conservats, associats al volcà del Puig d’Adri, i en la presència de bons afloraments de colades i dipòsits piroclàstics. Així mateix, l’acció erosiva de la riera de Canet i dels torrents tributaris ha generat unes gorgues fondes de morfologia alveolar que son úniques al camp volcànic català.

La ruta la comencem a l'Església de Sant Vicenç de Canet d'Adri, seguint el camí que uneix el poble de Canet d’Adri amb Adri.

Aquest cop és una ruta circular,  senzilla amb trams senyalitzats amb franja de color blanca i groga i punts direccionals amb plaques indicatives de la direcció de color verd.

Els punts d'Interès més rellevants que trobarem en aquest recorregut són, entre d'altres, l’església de St. Vicenç de Canet, l’església de St. Lllorenç d’Adri, el Puig d'Adri, les Baumes i les "Gorgues de la Font de la Torre".

Excursió apta per a la família, en funció de l'edat s’ha de vigilar a la zona de les gorgues i en el tram final on es creua la GIV5313 (carretera cap a Rocacorba normalment poc transitada).

St. Llorenç d'Adri - Volcà del Puig d'Adri - Gorgues de Canet - St. Vicenç de Canet

Camí Antic de Canet  a Adri