Sortida al Puig de la Calma i Sant Quirze de Colera. L’Albera.

 

DIA: diumenge 19 de juny

HORA I LLOC DE SORTIDA: 7:30 h. del matí a la Plaça de la Font Picant (Ajuntament)

CAL DUR: esmorzar, aigua, un bon calçat, gorra o barret i crema solar. Qui es vulgui quedar a dinar al paratge, pot portar-se el dinar.

DURADA ESTIMADA: 4 hores. 8,600 km.

NIVELL DE DIFICULTAT: Fàcil.

ORGANITZA: Club Excursionista Sant Julià de Ramis.

DESCRIPCIÓ DE LA SORTIDA:

El paratge natural d’interès nacional de l’Albera, és sens dubte un dels paratges més bonics alhora que desconeguts de les nostres contrades. A la riquesa biològica, encapçalada per la tortuga mediterrània (Testudo hermanni), s’hi afegeix una diversitat botànica fora de mida; amb espècies de saxífragues boreals i d’altres més pròpies de terres mediterrànies com l’estepa o les orquídees. L’aspecte paisatgístic tampoc és gens decebedor, des dels cims es pot veure tant la plana de l’Empordà, com el mar o l’imponent monestir de Sant Quirze de Colera.

A aquest monestir ens dirigirem amb els cotxes i des d’allí seguint les marques grogues del camí, enfilarem el corriol que ens portarà al Puig de la Calma. La ruta, que podria arribar fins a Coll de Banyuls, ens acostarà a una drecera per tornar al monestir fundat a finals de S. VIII. Els que vulgueu, si arribem abans de la una, el podreu visitar. El preu de l’entrada és de tres euros.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *